katarzynka455

katarzynka455

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1375]

Jajka z pasztetem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Jajka lubimy pod każdą postacią to szybka i łatwa przystawka.. Jajka z farszem są bardzo smaczne i do tego ładnie wyglądają na stole.

Jajka z pasztetem

Składniki:

Jajka z pasztetem

 

  • jajka 6 szt
  • pasztet pieczony 3 grubsze plastry
  • zielenina siekana 1 łyżka
  • musztarda 1 łyżka
  • majonez 1 łyżka
  • cebula drobno pokrojona 1 łyżka
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Jajka z pasztetem
Jajka gotujemy na twardo, zalewamy zimną wodą by wystygły. Obieramy jajka ze skorupki.

Ścinamy ok 1/3 jajka i po trochu wykruszamy żółtka.

Pasztet rozgniatamy widelcem i dodajemy majonez bo sam pasztet jest zbyt suchy. Ucieramy razem i doprawiamy do smaku. Do farszu można też dodać żółtka.

Przygotowanym farszem ostrożnie napełniamy jajka(łatwo pękają).

Ścinamy od dołu troszkę jajka by mogło stać. Przykryć jajka czapeczkami i ustawić na półmisku.

Tagi:

farsz jajka