Kniejson

Kniejson

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 440]

Jesienna sałatka z pieczonych warzyw

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 5/5 głosów: 3

W tym przypadku sałatka składała się z dyni, cukinii, papryki i bakłażana ale spokojnie można wzbogacić ją o inne warzywa, na przykład o buraka ćwikłowego.

Jesienna sałatka z pieczonych warzyw

Składniki:

Jesienna sałatka z pieczonych warzyw

 

Sposób przygotowania:

Jesienna sałatka z pieczonych warzyw
Wszystkie warzywa umyj, dynie obierz i usuń z niej pestki a paprykę przekrój na pół i usuń z niej gniazda nasienne.

Tak przygotowane warzywa pokrój w grube słupki po czym obficie skrop je oliwą, dodaj do nich posiekany czosnek, sól, pieprz i sporo tymianku, całość dokładnie wymieszaj. Zamarynowane warzywa równomiernie rozłóż na kratce do pieczenia lub na blasze z pergaminem i piecz je 30 minut w 170 stopniach.

Gotową sałatkę podawaj na ciepło jako dodatek do mięs.