mycha

mycha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2142]

Jogurtowe Pancakes

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Placuszki są delikatne, mięciutkie i najlepsze na ciepło. Podawać można z miodem lub posypane cukrem pudrem:)

 Jogurtowe Pancakes

Składniki:

Jogurtowe Pancakes

 

  • 175g mąki
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1/2 łyżeczki sody
  • cukier waniliowy
  • 30g roztopionego masła
  • 100ml mleka
  • 250ml jogurtu
  • 1 jajko (osobno żółtko i białko)
  • szczypta soli
  • 2 łyżki cukru pudru

 

Sposób przygotowania:

Jogurtowe Pancakes
Mąkę, proszek, sodę, cukier waniliowy wymieszać, dodać masło, mleko, jogurt i żółtko, ponownie wymieszać. Ubić pianę z białka z dodatkiem szczypty soli, pod koniec ubijania dodać po łyżce cukru pudru i jeszcze raz dobrze ubić. Delikatnie wymieszać z masą. Smażyć bez tłuszczu na dobrze rozgrzanej patelni.

Tagi:

jajko jajka