Smakowita

Smakowita

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 474]

Kaczka w sosie paprykowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Bardzo dobre danie na obiad

Kaczka w sosie paprykowym

Składniki:

Kaczka w sosie paprykowym

 

  • 1 kaczka
  • 1 łyżka papryki słodkiej
  • 1 łyżeczka płaska papryki ostrej
  • 1,1/2 szklanki wina czerwonego półsłodkiego
  • sól
  • 1 łyżka margaryny
  • 1 łyżka mąki

Sposób przygotowania:

Kaczka w sosie paprykowym
Kaczkę umyć, osuszyć i podzielić na porcje. Mięso natrzeć paprykami i solą. Kaczkę włożyć do pojemnika i szczelnie zafoliować potem włożyć do lodówki na całą noc. Porcje mięsa obsmażyć na rumiano na margarynie, podlewamy winem i szklanką wody. Dusić do miękkości mięsa. Sos zagęścić mąką wymieszaną z wodą.Doprawić do smaku solą. Kaczkę można podać z ziemniaczkami i sałatką słodko-kwaśną z czerwonej kapusty.Smacznego!

Tagi:

papryka kaczka