SUPERPRZEPIS

Kaczy rosół

  • pacpaw
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4
Kaczy rosół Więcej zdjęć (5)

smaczny esencjonalny rosół

Składniki:

Kaczy rosół

 

Sposób przygotowania:

Kaczy rosół
Korpus zalewamy zimną wodą. Solę i doprowadzam do wrzenia. Gotuję na najmniejszym możliwym ogniu przez około godzinę. W międzyczasie kroję 1 marchew i pietruszkę w półplasterki. ¼ selera w kostkę oraz ½ pora w paski. Resztę warzyw pozostawiam w całości. Po upływie godziny wyławiam korpus a dodaję warzywa oraz przyprawy ziołowe. Gotuje kolejną godzinę do miękkości warzyw. Po tym czasie całe warzywa wyławiam, a rosołem zalewamy wcześniej ugotowany makaron. Smacznego.
Kaczy rosół
Do zimnej wody wkładamy umyty korpus z kaczki
Kaczy rosół
Gotując dodajemy warzywa połowę pokrojoną, połowę w całości
Kaczy rosół
Gotujemy dość długo na bardzo małym ogniu aby uwolnic pełnę smaków
Kaczy rosół
Tak przygotowanym rosołem zalewamy wcześniej ugotowany makaron

Tagi:

makaron kaczka