tumilek

tumilek

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 145]

Kajmakowo-ajerkoniakowa jaglanko-owsianka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Szybka i łatwa w przygotowaniu jaglanko-owsianka z kremem kajmakowo-ajerkoniakowym z truskawkami, bananem i borówkami.

Kajmakowo-ajerkoniakowa jaglanko-owsianka Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Kajmakowo-ajerkoniakowa jaglanko-owsianka

Na owsianko-jaglankę

Sposób przygotowania:

Kajmakowo-ajerkoniakowa jaglanko-owsianka
1) Mleko wlewamy do garnka, podgotowujemy i wsypujemy płatki jaglane oraz płatki owsiane.

2) W tym czasie przygotowujemy krem ajerkoniakowo-karmelowy. 

3) Do wysokiego naczynia wlewamy mleko, wsypujemy proszek od kremu i miksujemy.

4) Do kremu dodajemy masę kajmakową. Miksujemy.

5) Taką masę przekładamy do gotujących się płatków.

6) Mieszamy i dodajemy jogurt naturalny.

7) Jeszcze chwilkę gotujemy i ściągamy z gazu.

8) Przekładamy do miseczek i dekorujemy owocami.
Kajmakowo-ajerkoniakowa jaglanko-owsianka
Płatki jaglane i płatki owsiane wsypujemy do gotującego się mleka.
Kajmakowo-ajerkoniakowa jaglanko-owsianka
Proszek od kremu wsypujemy do mleka i miksujemy.
Kajmakowo-ajerkoniakowa jaglanko-owsianka
Do kremu ajerkoniakowego dodajemy masę kajmakową.
Kajmakowo-ajerkoniakowa jaglanko-owsianka
Gotowy krem przekładamy do gotujących się płatków.
Kajmakowo-ajerkoniakowa jaglanko-owsianka
Wszystko łączymy i gotujemy jeszcze przez chwilę.