ziutula

ziutula

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1019]

Kapuśniak na żeberkach z szybkowara

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Rozgrzewający, sycący kapuśniak z kiszonej kapusty na żeberkach, jedna z ulubionych zup zwłaszcza w chłodne dni.

Kapuśniak na żeberkach z szybkowara Więcej zdjęć (7)

Składniki:

Kapuśniak na żeberkach z szybkowara

 

Sposób przygotowania:

Kapuśniak na żeberkach z szybkowara
Żeberka włożyć do szybkowara, wlać wodę, gotować po zasyczeniu paru 50 minut, gdy szybkowar spuści powietrze żeberka z wodą wylać do miski, do szybkowara włożyć kiszoną kapustę, wlać wodę i po zasyczeniu pary gotować 20 minut.

Do dużego garnka wsypać włoszczyznę rozdrobnioną w rozdrabniaczu, pokrojone drobno ziemniaki, ziele angielskie, liście laurowe, wlać wodę, wywar z żeberek, gotować do miękkości ziemniaków.

Dodać z wodą z gotowania kiszoną kapustę, mięso z obranych żeberek i gotować z 10 minut, do smaku dodać kucharka, paprykę ostrą, słodką, pieprz mielony, ziołowy. majeranek.
Kapuśniak na żeberkach z szybkowara
Kapuśnika najlepiej smakuje na drugi dzień po ugotowaniu.
Kapuśniak na żeberkach z szybkowara
Zęberka w szybkowarze sa szybko miękkie.
Kapuśniak na żeberkach z szybkowara
Kapusta z szybkowara jest szybko miękka.
Kapuśniak na żeberkach z szybkowara
Rozdrobniona włoszczyzna jest cała zjedzona.
Kapuśniak na żeberkach z szybkowara
Kapuśniak na żeberkach z szybkowara