misia53

misia53

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 345]

Kapusta czerwona na ciepło

  • 6
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Przepis ten pozostał jeszcze w pamięci ze stołowki szkolnej.

Kapusta czerwona na ciepło

Składniki:

Kapusta czerwona na ciepło

 

  • Pół małej kapusty czerwonej
  • 1 średnia cebula
  • liśtek laurowy
  • 3-4 ziarenka ziela angielskiego
  • sól, pieprz, ocet
  • łyżka spora smalcu
  • łyzeczka mąki

Sposób przygotowania:

Kapusta czerwona na ciepło
Poszatkowaną kapustę dusimy w niewielkiej ilości wody z dodatkiem listka laur i ziela ang.Cebulę kroimy w kostkę i szklimy na tłuszczu razem z łyżeczką mąki..Gdy kapusta jest pół miękka dodajemy do rondla cebulkę , solimy do smaku pieprzymy i leciutko zakwaszamy octem .Chwilę jeszcze dusimy aż kapustka się lekko zaciągnie.Ciepłą podajemy do drugiego dania.

Tagi:

kapusta