Anna555

Anna555

Starszy Kucharz
[Przepisów: 30]

Książka Kucharska: Świetne pomysły na dania z sosem Tao Tao

Kapusta kwaszona i sos sojowy?

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Zgodnie z hasłem "Sos sojowy do każdej potrawy" polałam nim kapustę kwaszoną i zasmakowało.

Kapusta kwaszona i sos sojowy?

Składniki:

Kapusta kwaszona i sos sojowy?

 

  • 20 dag kapusty kwaszonej (najlepiej umiarkowanie ukwaszonej)
  • jeden ząbek czosnku
  • jedna mała marchewka
  • kawałek świeżego imbiru (plasterek około 1 cm)
  • mały por lub pół dużego
  • 3 łyżki sosu sojowego Tao Tao

 

 

Sposób przygotowania:

Kapusta kwaszona i sos sojowy?
Czosnek oraz świeży imbir siekamy na "milimetrowe" kawałeczki. Pora kroimy bardzo drobno, marchew ucieramy. Wszystko dodajemy do kapusty. Mieszamy. Doprawiamy sosem sojowym.