Ostra na Słodko

Ostra na Słodko

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 409]

Karotkowe muffiny

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Pyszne , marchewkowe muffinki w sam raz na drugie śniadanie!

Karotkowe muffiny Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Karotkowe muffiny

 

  • - mąka - 125 g
  • proszek do pieczenia - szczypta
  • starta marchew - 100 g
  • jajko - 1 szt
  • cukier - 50 g
  • olej - 40 ml
  • kandyzowana skórki pomarańczowa - 2 łyżki

 

Sposób przygotowania:

Karotkowe muffiny
Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia. Jajko roztrzepujemy a następnie mieszamy z cukrem i olejem. Mieszamy ze sobą suche i mokre składniki dodając marchew i skórkę pomarańczową. Papilotki ( ja jak zwykle używałam silikonowych foremek ) napełniamy obficie ciastem (nieco powyżej 3/4 wysokości foremki). Pieczemy ok. 20 minut w 180 stopniach. * Do ciasta możemy dodac szczyptę cynamonu lub też garstkę orzechów! Smacznego!
Karotkowe muffiny
Pyszne , marchewkowe muffinki w sam raz na drugie śniadanie!
Karotkowe muffiny
Etap 2