Babeczka35

Babeczka35

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1769]

Kasza manna z masłem orzechowym i herbatnikami

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Moją kaszę można podać na słodkie śniadanie, deser czy podwieczorek. Spróbujcie koniecznie. Zapraszam :)

Kasza manna z masłem orzechowym i herbatnikami

Składniki:

Kasza manna z masłem orzechowym i herbatnikami

Na kaszę:

Dodatkowo:

  • 5 dag orzeszków ziemnych
  • kilka sztuk herbatników maślanych
  • 1 mały banan
  • sok z cytryny
  • miód prawdziwy według uznania

Sposób przygotowania:

Kasza manna z masłem orzechowym i herbatnikami
1. Mleko wlewamy do garnka i zagotowujemy, następnie wsypujemy kaszę mannę i energicznie mieszamy, żeby nie było grudek. Gotujemy ją na małym ogniu do zgęstnienia cały czas mieszając. Gęstą i ugotowaną kaszę zdejmujemy z ognia i lekko studzimy. Następnie do jeszcze ciepłej dodajemy miód prawdziwy i masło orzechowe, następnie mieszamy do dokładnego połączenia się składników.

2. Tak wykonaną kaszę przekładamy do trzech miseczek.

3. Orzechy drobno siekamy i rumienimy lekko na suchej i gorącej patelni. Banany kroimy w grube plasterki i skrapiamy sokiem z cytryny. Herbatniki drobno kruszymy

3. Na kaszę wsypujemy herbatniki, układamy banany, posypujemy orzeszkami i polewamy miodem.

4. Tak wykonana kasza jest gotowa do podania. Podajemy na ciepło lub ba zimno.

5. Smacznego życzę.



Rady:

Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml.

Z przepisu wychodzi 3 spore porcje lub 4 mniejsze.