tumilek

tumilek

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 144]

Kaszanka z wątrobą z grilla

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Bardzo szybka i łatwa w przygotowaniu pyszna kaszanka z wątrobą, cebulką i przyprawą pomidorowo-ziołową z czosnkiem ziołowym z grilla skropiona sokiem z limonki.

Kaszanka z wątrobą z grilla Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kaszanka z wątrobą z grilla

Na kaszanki z grilla

Sposób przygotowania:

Kaszanka z wątrobą z grilla
1) Kaszankę układamy na folii aluminiowej. 

2) Cebulę obieramy, kroimy w plasterki i układamy na kaszance.

3) Kaszankę posypujemy papryką ostrą, przyprawą pomidorowo-ziołową z czosnkiem niedźwiedzim i solą himalajską ziołową.

4) Zawijamy kaszankę w folię aluminiową.

5) Kaszanki zawinięte w folię aluminiową układamy na grillu i grillujemy.

6) Co jakiś czas odkrywamy kaszankę i sprawdzamy czy jest już gotowa.

7) Gotową kaszankę przekładamy na talerzyki.

Z limonki wyciskamy sok i skrapiamy nim kaszankę przed podaniem.

8) Paprykę konserwową kroimy w paski, a ogórki kiszone w plasterki, podajemy z kaszanką.
Kaszanka z wątrobą z grilla
Cebulę obieramy, kroimy w plasterki i układamy na kaszance.
Kaszanka z wątrobą z grilla
Kaszankę posypujemy papryką ostrą, przyprawą pomidorowo-ziołową z czosnkiem niedźwiedzim i solą himalajską ziołową.
Kaszanka z wątrobą z grilla
Kaszanki zawinięte w folię aluminiową układamy na grillu i grillujemy.
Kaszanka z wątrobą z grilla
Co jakiś czas odkrywamy kaszankę i sprawdzamy czy jest już gotowa.