Di bloguje

Di bloguje

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1014]

Kasztany jadalne

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Polecam wypróbowanie przepisu i przekonanie się jak pyszną przekąską są kasztany jadalne. Można je podawać jako dodatek do mięs lub spożywać z odrobiną soli.

Kasztany jadalne

Składniki:

Kasztany jadalne

 

Sposób przygotowania:

Kasztany jadalne
Umyte kasztany osuszyć za pomocą ręcznika kuchennego. Ułożyć je na desce do krojenia (płaską stroną) i ponacinać nożem, aby powstało nacięcie w kształcie X. Poprzekładać do garnka (nacięciem do dołu) i zalać wrzątkiem.

Kasztany gotować około 15 minut. Podczas gotowania powinny obrócić się na drugą stronę. Odcedzić i ułożyć na blasze do pieczenia (nacięciem do góry).

Piec około 15-20 minut w 200 stopniach. Ostudzić i obrać ze skorupki. Można delikatnie posolić.