Justyna92

Justyna92

Złoty Ekspert
[Przepisów: 951]

Kinder Pingui

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Ciasto przypominające w smaku i wyglądzie smaczny batonik Kinder Pingui . Ciasto składa się z dwóch biszkoptów czekoladowych z masą śmietankową i płatem czekolady po środku.

Kinder Pingui Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kinder Pingui

Biszkopt

  • 5 jajek
  • 3/4 szkl mąki
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 2 łyżki kakao
  • 1/2 szkl cukru
  • 2 łyżki mleka
  • 2 łyżki oleju

Krem

  • 800 ml śmietanki kremówki
  • 500g serka mascarpone
  • 6 łyżek cukru pudru
  • 3 łyżeczki żelatyny

Polewa

  • 100g czekolady gorzkiej
  • 100g czekolady mlecznej
  • 50 g masła
  • 3 łyżki mleka
  • 1 łyżeczka oleju

Sposób przygotowania:

Kinder Pingui
Biszkopt: Białka ubić dodać cukier , żółtka . Mąkę wymieszać z kakao i proszkiem do pieczenia i dodać na przemian z mlekiem i olejem. Ciasto wylać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i upiec. Ostudzone przekroić na pół.

Masa: Żelatynę rozpuścić w 1/4 szkl wody . Śmietanę ubić z cukrem pudrem dodać serek mieszać do połączenia się składników i dodać żelatynę.

Polewa: Wszystkie składniki roztopić na małym ogniu . Ostudzić. Przełożenie: ciasto - 1/2 kremu - 1/2 polewy ( zostawić do zastygnięcia) - 1/2 kremu- ciasto- 1/2 polewy
Kinder Pingui
Składniki na biszkopt ubić , a następnie upiec
Kinder Pingui
Śmietanę ubić z cukrem pudrem dodać serek mieszać do połączenia się składników i dodać żelatynę.
Kinder Pingui
Wszystkie składniki roztopić na małym ogniu . Ostudzić.
Kinder Pingui
Na biszkopt wyłożyć połowę kremu na to połowę polewy gdy zastygnie wyłożyć resztę kremu przykryć biszkoptem i polać resztą polewy