ewaeu

ewaeu

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 260]

Klopsiki w zalewie octowej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Doskonała przekąska. Doskonała przystawka np. na spotkanie rodzinne , z przyjaciółmi. Są łatwe w wykonaniu i mogą dłużej postać w lodówce. Polecam.

Klopsiki w zalewie octowej

Składniki:

Klopsiki w zalewie octowej

 

 

Sposób przygotowania:

Klopsiki w zalewie octowej

ETAP 1:

Cebulę obrać i pokroić w piórka. Zagotować wodę z octem. Dodać ziele angielskie, pieprz, listek laurowy, cebulę, cukier i sól . Gotować ok 5-7 min.

Do mięsa mielonego dodać jajko , zioła prowansalskie , pieprz młotkowany z kolendrą i sól do smaku. Dokładnie wyrobić. Formować kulki i smażyć na oleju rzepakowym. Wyłożyć na papierowy ręcznik, żeby pozbyć się nadmiaru tłuszczu.

Następnie przełożyć do szklanego naczynia. Zalać przygotowaną wcześniej zalewą octową z cebulą i przyprawami. Zamknąć.

Po całkowitym wystudzeniu wstawić do lodówki. Można podawać już następnego dnia, ale najlepsze są tak po dwóch, trzech dniach. Smacznego.