kober

kober

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 325]

Knedle ze śliwkami i białym serem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Knedle ze śliwkami i białym serem podawać jako główne danie obiadowe.

Knedle ze śliwkami i białym serem

Składniki:

Knedle ze śliwkami i białym serem

 

Sposób przygotowania:

Knedle ze śliwkami i białym serem
Ziemniaki ugotowac w łupinach, ostudzić i obrać. Zmielić w maszynce razem z serem, dodać jajko, mąkę, mąkę ziemniaczaną i zagnieść ciasto. Śliwki wydrylować, posypać cynamonem i cukrem. Z ciasta formować wałki, kroić na kawałki, każdy spłaszczyć, położyć śliwkę i zlepić brzegi. Uformowane knedel wrzucać na osolony wrzątek, gotować kilka minut, odcedzić, wyłożyć na półmisek i posypać cukrem oraz polać zrumienioną na maśle tartą bułką.