WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1237]

Kofta czyli mielone na patyku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Kofta po mojemu czyli coś w stylu kotletów mielonych mocno przyprawionych, zatkniętych na patyku i usmażonych na patelni.

Kofta czyli mielone na patyku Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kofta czyli mielone na patyku

 

  • 300 g schabu
  • 0,5 cebuli
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka sosu sojowego
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 1 łyżeczka posiekanej natki pietruszki
  • Sól, pieprz do smaku
  • Szczypta przyprawy do wieprzowiny
  • Olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Kofta czyli mielone na patyku

ETAP 1:

Schab pokroić na kawałki i zmielić razem z cebulą w maszynce do mięsa na grubych oczkach. Dodać czosnek przeciśnięty przez praskę, musztardę, posiekaną pietruszkę. Przyprawić solą, pieprzem, przyprawą do wieprzowiny i sosem sojowym. Wymieszać na jednolitą masę mięsną.

Odrywać porcje mięsa, formować wałeczki i natykać na patyczki do szaszłyków. Smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony na mocno rumiany kolor.

Podawać z ulubionymi dodatkami.

Kofta czyli mielone na patyku
Surowe kofty na patyku ułożone na patelni
Kofta czyli mielone na patyku
Wyrobione mięso mielone z przyprawami na kofty
Kofta czyli mielone na patyku
Musztarda, natka pietruszki i przyprawy dodane do mięsa
Kofta czyli mielone na patyku
Mięso wieprzowe grubo zmielone razem z cebulą