VioletoweKucharzenie

VioletoweKucharzenie

Złoty Ekspert
[Przepisów: 789]

Kokosowa jaglanka z truskawkami i orzechami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Bardzo polubiłam kaszę jaglaną i coraz częściej gości u mnie na śniadanie. Z owocami, kokosem i chrupiącymi orzechami smakuje przepysznie!

Kokosowa jaglanka z truskawkami i orzechami

Składniki:

Kokosowa jaglanka z truskawkami i orzechami

 

Sposób przygotowania:

Kokosowa jaglanka z truskawkami i orzechami
Kaszę jaglaną wsypujemy na sitko. Przelewamy ją wrzątkiem aby pozbyć się goryczki. Przekładamy do garnka, zalewamy zimnym mlekiem. Gotujemy na wolnym ogniu, od czasu do czasu mieszamy. Dodajemy miód. Kasza wchłonie nam prawie całe mleko. Po ugotowaniu mieszamy ją z wiórkami kokosowymi oraz pokrojonymi w małe kawałki truskawkami. Wierzch obsypujemy orzechami arachidowymi. Dekorujemy truskawkami.