Kolorowa sałatka

         
ocena: 5/5 głosów: 2
Kolorowa sałatka

Brokuł, pomidory, kukurydza, czyli moc kolorów na talerzu. Taką sałatkę warto sobie zaserwować w pochmurne dni na znak, że wkrótce wiosna zapuka do naszych drzwi!

Składniki:

Kolorowa sałatka

 

Sposób przygotowania:

Kolorowa sałatka
1. Brokuł ugotuj w osolonej wodzie, wyjmij i odcedź. Jajka ugotuj na twardo. Pomidory i jajka pokrój w ćwiartki, cebulę w krążki. Kukurydzę odcedź na sicie.

2. Wszystkie składniki delikatnie połącz, ułóż na półmisku, posyp grubo zmielonym pieprzem i solą. Majonez wymieszaj z jogurtem, dopraw pieprzem, polej sałatkę. Odstaw na 10 minut, żeby składniki się dobrze połączyły.