2milutka

2milutka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1487]

Kotleciki rybne z jajkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 5/5 głosów: 10

Prosto ale oryginalnie na piątkowy obiad dla małych i dużych głodomorków....

Kotleciki rybne z jajkiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kotleciki rybne z jajkiem

 

  • 50 dag fileta ryby morskiej-miruna, mintaj,dorsz
  • 3 jajka gotowane na twardo
  • 2 jajka surowe
  • 2 łyżki bułki tartej
  • 1 cebula
  • sól himalajska do smaku
  • pieprz cytrynowy do smaku
  • 1 łyżeczka przyprawy do ryby

 

 

Sposób przygotowania:

Kotleciki rybne z jajkiem
Mrożone filety rozmrażamy,osączamy z nadmiaru wody w ręczniku papierowym.Cebulę obieramy,rybę z cebulą mielimy przez maszynkę do mięsa.Ugotowane na twardo jajka kroimy w drobną kosteczkę,dodajemy do masy rybnej,wbijamy surowe jajka,doprawiamy do smaku sola przyprawą do ryby oraz pieprzem cytrynowym,wsypujemy bułkę tartą i wyrabiamy dokładnie masę .Formujemy w ręce małe okrągłe kotleciki.Płatki kukurydziane wsypujemy do woreczka foliowego i rozdrabniamy tłuczkiem do mięsa lub wałkiem. Następnie kotleciki panierujemy w płatkach,lekko rozpłaszczamy i smażymy z obu stron na rumiano.Podajemy z ziemniakami i surówką z kiszonej kapusty.
Kotleciki rybne z jajkiem
gotowane na twardo jajka kroimy drobno nozem
Kotleciki rybne z jajkiem
rybę mielimy z obraną cebulą.............
Kotleciki rybne z jajkiem
masę doprawiamy do smaku solą pieprzem wbijamy surowe jajka
Kotleciki rybne z jajkiem
formujemy kotlety obtaczamy w płatkach smażymy