bietka

bietka

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 152]

Kotleciki z kurczaka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Bardzo smaczne i szybkie w przygotowaniu kotleciki z kurczaka. Często takie robię, bo moje dzieci bardzo je lubią.

Kotleciki z kurczaka

Składniki:

Kotleciki z kurczaka

 

  • 1 podwójny filet z kurczaka
  • 1 łyżka przyprawy do drobiu
  • 2 jajka
  • 4 łyżki bułki tartej
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Kotleciki z kurczaka

ETAP 1:

Jeden podwójny filet z piersi kurczaka pokroić na małe plastry, delikatnie rozbić, natrzeć z obu stron przyprawą do drobiu i odstawić na około pół godziny w chłodne miejsce.

Schłodzone mięso panierować w jajku, bułce tartej i smażyć z obu stron na złoty kolor.

Kotleciki podajemy z dowolnymi dodatkami, ja podałam z kaszą gryczaną i buraczkami ćwikłowymi.

Tagi:

mięso danie