czarrna

czarrna

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 300]

Kotlety dyniowo-fasolowo

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Gdy za oknem mróz warto rozmrozić dynię i przygotować na obiad słoneczne kotlety warzywno-fasolowe :)

Kotlety dyniowo-fasolowo

Składniki:

Kotlety dyniowo-fasolowo

 

  • 2 puszki fasoli, u mnie biała, ale może być tez czerwona
  • 1/2 cebuli
  • 1 dymka ze szczypiorkiem
  • kawałek imbiru
  • ok. 2 szklanki musu dyniowego
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka kolendry
  • 1 łyżeczka gorczycy
  • 2 mini papryczki chili
  • jajko
  • sól
  • panier z ciecierzycy

Sposób przygotowania:

Kotlety dyniowo-fasolowo
Fasolę odcedzić i rozgnieść tłuczkiem do ziemniaków, dodać puree z dyni, posiekaną cebulę i dymkę, starty na tarce imbir i przeciśnięty przez praskę czosnek.

Ziarna kolendry i gorczycy i papryczki chili zmielić w młynku i dodać do masy warzywnej. Wbić jajko i wymieszać.

Niewielkie porcje masy obtaczać w panierze z ciecierzycy i smażyć na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor. Smacznego :)

Tagi:

warzywa diety