anulkadh

anulkadh

Złoty Ekspert
[Przepisów: 679]

Kotlety z kurczaka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Schabowy się przejadł, pierś z kurczaka zbytnio wysuszona, więc polecam przepis na kotlety z udek są niewiarygodnie soczyste.

Kotlety z kurczaka Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Kotlety z kurczaka

 

Sposób przygotowania:

Kotlety z kurczaka
Udka z kurczaka dokładnie umyć i osuszyć przy pomocy ostrego noża wykroić wszystkie kości i chrzęści. Mięso delikatnie rozbić.

Czosnek obrać i przecisnąć przeze praskę natrzeć nim mięso i doprawić do smaku.

Mięso panierować jak kotleta w jajku i bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju.

Smażyć około 5 minut z każdej strony.
Kotlety z kurczaka
skórę na miesie należy zostawić i równo rozłożyć
Kotlety z kurczaka
panierujemy najpierw w jajku a następnie w bułce tartej
Kotlety z kurczaka
udka najlepiej smażyć na oleju polecam serdecznie