kuchenny świat

kuchenny świat

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1015]

Kotlety ziemniaczane z puree ziemniaczanego

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zapraszam na ziemniaczane kotlety. Przygotowane z urre ziemniaczanego z dodatkiem cebuli dymki. Polecam.

Kotlety ziemniaczane z puree ziemniaczanego Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kotlety ziemniaczane z puree ziemniaczanego

 

  • 1 szklanka puree ziemniaczanego
  • 1 duża cebula dymka
  • 1 jajko
  • 4 - 5 łyżek bułki tartej
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Kotlety ziemniaczane z puree ziemniaczanego
Cebulę dymkę czyścimy i myjemy, kroimy na drobno. Do miski przekładamy puree ziemniaczane i dodajemy jajko, pokrojoną cebulkę i mieszamy. Wsypujemy bułkę tartą i przyprawy, zagniatamy masę ziemniaczaną i formujemy kotlety. Obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju. Usmażone przekładamy na ręcznik papierowy.

Przed podaniem posypujemy pokrojonym szczypiorkiem.
Kotlety ziemniaczane z puree ziemniaczanego
Oczyszczoną i umytą cebulkę kroimy na drobno.
Kotlety ziemniaczane z puree ziemniaczanego
Do puree ziemniaczanego dodajemy pokrojoną cebulę i jajko.
Kotlety ziemniaczane z puree ziemniaczanego
Do masy wsypujemy przyprawy i bułkę tartą.
Kotlety ziemniaczane z puree ziemniaczanego
Masę zagniatamy i formujemy kotlety.