Agula&Stabi

Agula&Stabi

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 102]

Krążki cebulowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Krążki cebulowe są szybkie w zrobieniu, więc wizyta nie zapowiedzianych gości nas nie zaskoczy. Szybka zakąska zrobiona w klika minut a na to złocista i pyszna w smaku.

Krążki cebulowe Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Krążki cebulowe

 

Sposób przygotowania:

Krążki cebulowe
Aby przygotować ciasto należy wrzucić do miski: mąkę pszenną oraz kukurydzianą, pure ziemniaczane, pieprz cayenne, wodę gazowaną i szczyptę soli. Całość dokładnie miksujemy aż do uzyskania jednolitej masy. Następnie cebulę kroimy w średnie krążki. Gotowe krążki maczamy w wcześniej przygotowanym cieście, a następnie obtaczamy w bułce tartej. Do nagrzanego oleju na patelni wrzucamy gotowe krążki. Krążki cebulowe obsmażamy z obydwóch stron tak aby się zarumieniły. Gdy uzyskamy złocisty kolor, możemy je wyciągnąć na ręcznik papierowy aby się odsączyły od oleju. Potem przekładamy na talerz i gotowe.Życzymy smacznego:)
Krążki cebulowe
W przygotowanym ciescie obtaczamy pokrojoną cebulę w talarki.
Krążki cebulowe
Do nagrzanego oleju wrzucamy i zarumienione wyciągamy z garnka.