WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1150]

Krem ziemniaczano-porowy na kurczaku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Delikatna zupka krem ziemniaczano-porowy na mięsie drobiowym. Zupka idealna dla niemowląt i małych dzieci.

Krem ziemniaczano-porowy na kurczaku Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Krem ziemniaczano-porowy na kurczaku

 

  • Ok. 150 g piersi z kurczaka
  • 2 ziemniaki
  • Kawałek pora
  • 1 łyżeczka koperku
  • 1 łyżeczka masła
  • Kawałek pietruszki
  • Opcjonalnie sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Krem ziemniaczano-porowy na kurczaku

ETAP 1:

Mięso z kurczaka umyć, osuszyć i pokroić w kostkę. Wrzucić do garnka. Ziemniaki obrać, opłukać, pokroić w kostkę i dodać do mięsa. Pietruszkę obrać, pokroić w kostkę i wrzucić do garnka. Pora umyć i również pokroić i dodać do reszty. Nalać tyle wody aby zakryć składniki. Dodać masło i koperek. Zagotować i gotować do miękkości.

Po ugotowaniu zmiksować na krem. Gdyby zupka była za rzadka można wsypać trochę kaszy manny i gotować aż się zagęści.

Można zupę doprawić do smaku solą i pieprzem.

Krem ziemniaczano-porowy na kurczaku
Zupka po ugotowaniu zblendowana na gładki krem
Krem ziemniaczano-porowy na kurczaku
Ugotowana zupka przed zblendowaniem na krem
Krem ziemniaczano-porowy na kurczaku
Wszystkie składniki zupki umieszczone w garnku
Krem ziemniaczano-porowy na kurczaku
Pokrój mięso, ziemniaki i por wrzucone do garnka