Justyna92

Justyna92

Złoty Ekspert
[Przepisów: 951]

Kremówka Trzy Smaki

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pyszna kremówka o trzech smakach biszkopty czekoladowe połączone są z masą krówkową i masą z dodatkiem wiórków kokosowych.

Kremówka Trzy Smaki Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kremówka Trzy Smaki

Biszkopt

Masa

Sposób przygotowania:

Kremówka Trzy Smaki
Biszkopt:

Białka ubić na sztywną pianę , dodać żółtka. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i kakao dodać do masy jajecznej i wymieszać delikatnie łyżką. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia i wylać ciasto . Piec 25 minut w temp 180 stopni. Ostygnięte ciasto przekroić na 2 placki. 

Masa:

Mąkę wymieszać z odrobiną mleka, resztę mleka zagotować z cukrem , dodać kokos i gotować 5 minut. Dodać 25 dag margaryny i wlać mleko z mąką . Gotować parę minut aż zgęstnieje i wylać gorące na ciasto i przykryć drugim.

Resztę margaryny utrzeć , dodać masę krówkową . Masę rozsmarowujemy na wierzchu ciasta i posypujemy posiekanymi orzechami.
Kremówka Trzy Smaki
Przygotować biszkopt według przepisu i upiec
Kremówka Trzy Smaki
Mąkę wymieszać z odrobiną mleka, resztę mleka zagotować z cukrem , dodać kokos i gotować 5 minut. Dodać 25 dag margaryny i wlać mleko z mąką .
Kremówka Trzy Smaki
Resztę margaryny utrzeć , dodać masę krówkową .
Kremówka Trzy Smaki
Masę rozsmarowujemy na wierzchu ciasta i posypujemy posiekanymi orzechami.