kasandra6

kasandra6

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 399]

Kurczak po staropolsku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Kurczaka poćwiartować, umyć i przyprawić, zostawić na

Kurczak po staropolsku

Składniki:

Kurczak po staropolsku

 

  • kurczak 1 sztuka
  • papryka słodka do smaku
  • przyprawa do kurczaka po staropolsku knorr 1 opakowanie
  • sól 1 szczypta
  • czosnek 5 ząbków
  • kostka rosołowa 1-2 sztuki

 

 

 

Sposób przygotowania:

Kurczak po staropolsku
minimum 30 minut by się przegryzło. Następnie podsmażyć i przełożyć do rondla - podlać wodą. Wrzucić kostkę rosołową i czosnek, gotować do miękkości na wolnym ogniu. Następnie zagęścić sos mąką i śmietaną. Smacznego