klemens

klemens

Szef Kuchni
[Przepisów: 69]

Kurczak z grilla

  • 7
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 10

Smacznie i pikantnie z grilla.

Kurczak z grilla

Składniki:

Kurczak z grilla

 

 

Sposób przygotowania:

Kurczak z grilla
Piersi z kurczaka myjemy i kroimy w paski 2 na 5 cm.. Do głębokiego półmiska nalewamy olej sypiemy przyprawę na grilla pikantną –WINIARY— dodajemy ziele angielskie, liść laurowy troszkę wegety, wszystko to mieszamy. Układamy w marynacie przekładając je pokrojoną w plastry cebulą (piersi z kurczaka mają być całe zanurzone w marynacie) i tak pozostawiamy na około 10 godzin w lodówce. Pozostało tylko rozpalić grilla i rozkoszować się wspaniałym smakiem. Smacznego.