Sposób przygotowania:
Lane ciasto z kurczakiem i marchewką
Skrzydełka opłukać, włożyć do garnka, zalać wodą. Gdy się zagotuje dodać obraną marchewkę, korzeń pietruszki, por. Lekko doprawić wegetą i pieprzem.
Gdy mięso będzie już ugotowane wyłowić je. Jedno skrzydełko obrać i drobno posiekać dziecku. Marchewkę rozgnieść widelcem i dodać do mięsa.
Jajko rozmącić – dodać mąkę i wymieszać.
Tak powstałe ciasto wlewać powoli na gotujący się rosół. Kiedy zrobią nam się już kluseczki można odlać do mięsa i marchewki część dla dziecka, a resztę mocniej doprawić.
Na koniec posypać posiekaną natką pietruszki.
Gdy mięso będzie już ugotowane wyłowić je. Jedno skrzydełko obrać i drobno posiekać dziecku. Marchewkę rozgnieść widelcem i dodać do mięsa.
Jajko rozmącić – dodać mąkę i wymieszać.
Tak powstałe ciasto wlewać powoli na gotujący się rosół. Kiedy zrobią nam się już kluseczki można odlać do mięsa i marchewki część dla dziecka, a resztę mocniej doprawić.
Na koniec posypać posiekaną natką pietruszki.