tumilek

tumilek

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 144]

Lane pączki krówkowe bez drożdży

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 8
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Szybkie i łatwe w przygotowaniu pączki bez drożdży, 15 minut i gotowe :) Pączki na jogurcie krówkowym, dzięki któremu zachowują posmak krówki, posmarowane masłem orzechowym i posypane migdałami.

Lane pączki krówkowe bez drożdży Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Lane pączki krówkowe bez drożdży

Na pączki

  • 250 g jogurtu o smaku krówki
  • 1,5 szklanki mąki pszennej
  • 3 jajka
  • 8 g cukru wanilinowego
  • 0,5 szklanki cukru
  • 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 50 ml mleka
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Lane pączki krówkowe bez drożdży
1) Do miski wsypujemy mąkę, wbijamy jajka, zasypujemy cukrem i cukrem wanilinowym.

2) Następnie dodajemy proszek do pieczenia i jogurty o smaku krówki.

3) Wszystko razem łączymy i wlewamy mleko, mieszamy.

Masa powinna być gęsta i klejąca, dlatego pączki będziemy nakładać łyżką.

4) Rozgrzewamy olej na patelni.

5) Na rozgrzany tłuszcz nakładamy masę, formując pączki.

6) Przewracamy co chwilę na drugą stronę.

7) Usmażone pączki przekładamy na papierowy ręcznik kuchenny.

8) Pączki smarujemy z jednej strony masłem orzechowym i posypujemy migdałami, podajemy.
Lane pączki krówkowe bez drożdży
Do miski wsypujemy mąkę, wbijamy jajka, zasypujemy cukrem i cukrem wanilinowym.
Lane pączki krówkowe bez drożdży
Następnie dodajemy proszek do pieczenia i jogurty o smaku krówki.
Lane pączki krówkowe bez drożdży
Wszystko razem łączymy i wlewamy mleko, mieszamy.
Lane pączki krówkowe bez drożdży
Na rozgrzany tłuszcz nakładamy masę, formując pączki.
Lane pączki krówkowe bez drożdży
Przewracamy co chwilę na drugą stronę.

Tagi:

pączki