Galeo

Galeo

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 94]

Leczo

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Paprykę umyć, pokroić w krążki.

Leczo

Składniki:

Leczo

 

  • Danie dla 4 osób:
  • 1,5 kg zielonej papryki,
  • 1 kg pomidorów,
  • 1 kg cebuli,
  • 300 g wędzonego bekonu pokrojonego w kostkę,
  • sól,
  • olej oraz
  • produkty Galeo:
  • 1 łyżeczka ostrej papryki,
  • 2 łyżeczki słodkiej papryki.

Sposób przygotowania:

Leczo
Pomidory sparzyć, zdjąć skórkę, pokroić na ćwiartki. Cebulę obrać, przeciąć na pół i pokroić w półplasterki. Na patelni podsmażyć cebulę z bekonem, następnie przełożyć do rondla. Dodać zieloną paprykę i pomidory, podlać szklanką wody. W trakcie duszenia dodać mieloną paprykę i sól. Dusić, aż składniki będą miękkie.Przepis pochodzi ze strony www.galeo.pl

Tagi:

danie leczo