kamazka439

kamazka439

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 515]

Leczo warzywne

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

smaczne i sycące, warto spróbować...

Leczo warzywne

Składniki:

Leczo warzywne

 

 

Sposób przygotowania:

Leczo warzywne
Pokroić cebulę i paprykę, podsmażyć na oleju z przyprawami, przełożyć do garnka z ½ szklanki gotującej wody. Dodać kostkę rosołową lub wegetę, listki laurowe, ziele angielskie i gotować na małym ogniu. W tym czasie oczyścić pieczarki, podsmażyć na oleju, dodać do garnka i na końcu dodajemy pokrojoną, podsmażoną cukinię. Gotujemy około 15 minut, na końcu dodajemy pomidory bez skórki pokrojone w kostkę. Całość jeszcze gotujemy kilka minut, doprawiamy do smaku i gotowe.