caroline1983

caroline1983

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 322]

Leczo z ketchupem

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Na węgierska nutę........

Leczo z ketchupem

Składniki:

Leczo z ketchupem

 

  • 1 kg czerwonej papryki
  • 3 duże cebule
  • 1-1,5 szklanki łagodnego ketchupu
  • sól
  • pieprz
  • olej do smażenia

 

Sposób przygotowania:

Leczo z ketchupem
Papryke oczyścić, pokroić w ćwiartki (można tez w kostkę lub paski). Cebule obrac i pokroic w piórka. Na rozgrzany olej wrzucić cebule i zeszklic, dodać papryke i wszystko smażyć często mieszając przez ok 5 minut. Dodać ketchup i całosc dusić dopóki papryka nie bedzie miękka. Przyprawic do smaku sola i pieprzem, dokładnie wymieszać. Podawać na ciepło.

Tagi:

danie leczo