Poradnik Domowy

Poradnik Domowy

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 109]

Łosoś smażony w plastrach boczku

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Doskonała ryba podana w nietypowy, wyrafinowany sposób. To świetny pomysł na przystawkę na rodzinne przyjęcie lub ucztę z dowolnej innej okazji.

Łosoś smażony w plastrach boczku

Składniki:

Łosoś smażony w plastrach boczku

 

Sposób przygotowania:

Łosoś smażony w plastrach boczku
1. Łososia opłukać, osuszyć delikatnie i ostrym nożem pokroić w plastry. Zwinąć w roladki i owinąć plastrami boczku. Spiąć wykałaczką. Obtoczyć w mące.

2. Na patelni rozgrzać 10 łyżek oleju, usmażyć ze wszystkich stron roladki. Wyjąć, osączyć na papierowym ręczniku kuchennym. Podawać np. na kremowym purée z ziemniaków, z masłem, śmietaną kremówką, solą i białym pieprzem.

Tagi:

boczek