kuchcik89

kuchcik89

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 134]

Łosoś z warzywami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Często przyrządzam łososia, gdyż jest to ryba zdrowa, bardzo smaczna, a jej przygotowanie nie zajmuje zbyt wiele czasu!

Łosoś z warzywami

Składniki:

Łosoś z warzywami

 

Sposób przygotowania:

Łosoś z warzywami
1. Łososia umyć, podzielić na porcje, doprawić solą i pieprzem oraz skropić sokiem z cytryny. Następnie rybę włożyć do lodówki na minimum 20 minut.

2. Łososia smażyć na mocno rozgrzanej patelni teflonowej (bez dodatku tłuszczu), z obu stron przez około 10 minut, aż do lekkiego zrumienienia.

3. Podawać z warzywami i ziemniakami wraz z sosem koperkowym.