Termar

Termar

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 357]

Majonez wg receptury mojej babci

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Nie ma to jak przez siebie ukręcony majonez... jest lepszy od kupionego

Majonez wg receptury mojej babci

Składniki:

Majonez wg receptury mojej babci

 

  • żółtko 1 szt
  • olej 3/4 szklanki
  • musztarda 1 łyżeczka płaska
  • sól odrobina do smaku
  • cukier odrobina do smaku
  • sok z cytryny kilka kropli

 

Sposób przygotowania:

Majonez wg receptury mojej babci
Do żółtka dodać sok z cytryny, wkrapiać olej i ucierać aż powstanie gęsta, puszysta . Majonez przyprawić do smaku solą i cukrem, dodać musztardę i wymieszać. W przepisie zamiast soku z cytryny można użyć kwasku cytrynowego