Sarenka

Sarenka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 571]

Makaron z paluszkami krabowymi...

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Dla zwolenników paluszków krabowych i delikatnego, slodkawego smaku salatek.

Makaron z paluszkami krabowymi...

Składniki:

Makaron z paluszkami krabowymi...

 

  • opakowanie paluszków krabowych (250g),
  • ok 250-300 g makaronu, np muszle lub swiderki,
  • puszka kukurydzy,
  • spory peczek kopru,
  • 6 jaj ugotowanych na twardo,
  • ok 4 lyzek majonezu,
  • ok 5 lyzek jogurtu naturalnego, dobrej jakosci,
  • sól, papryka i pieprz ziolowy do smaku.

Sposób przygotowania:

Makaron z paluszkami krabowymi...
Makaron ugotowac w osolonej wodzie i uwazac by nie rozgotowac. Paluszki pokroic w drobne paski, jajka obrac i pokroic w kosteczke, kukurydze odsaczyc z zalewy, koper drobno posiekac. Skladniki wrzucic do duzej salaterki, dodac jogurt i majonez (mozna dodac wiecej w razie potrzeby), posypac sola, delikatnie papryka i pieprzem. Dobrze wymieszac, spróbowac i doprawic do smaku, schlodzic i przechowywac w lodówce.

Tagi:

makaron