WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1022]

Marchewka do obiadu

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Marchewka do obiadu to marchewka ugotowana w wodzie, a następnie obsmażona na masełku z dodatkiem przypraw.

Marchewka do obiadu Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Marchewka do obiadu

 

Sposób przygotowania:

Marchewka do obiadu

ETAP 1:

Marchewki obrać i pokroić na kilkucentymetrowe kawałki. Jeśli marchew jest gruba to pokroić ją na ćwiartki. Można użyć marchewek baby wtedy będą się jeszcze ładniej prezentować.

Pokrojone marchewki włożyć do garnka i zalać wodą. Ugotować do miękkości. Ugotowane marchewki odcedzić z wody i przełożyć na patelnię. Włożyć łyżkę masła i obsmażyć na nim marchewki. Przyprawić solą, cukrem i pieprzem ziołowym. Gdy się zrumienią przełożyć na talerz.

Podawać jako samodzielną przekąskę lub jako dodatek do obiadu np. kurczaka.

Marchewka do obiadu
Marchewka w trakcie obsmażania po przyprawieniu
Marchewka do obiadu
Marchewka ugotowana przełożona na patelnie z dodanym masłem
Marchewka do obiadu
Marchewka zalana wodą w trakcie gotowania
Marchewka do obiadu
Marchewki obrane i pokrojone na kawałki przed ugotowaniem