cris

cris

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 354]

Marchewka, pomarańcza i imbir

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Delikatna słodycz marchewki,kwaśna pomarańcza i ostry imbir to świetna kompozycja trzech smaków.

 Marchewka, pomarańcza i imbir Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Marchewka, pomarańcza i imbir

 

 

Sposób przygotowania:

Marchewka, pomarańcza i imbir
Dokładnie umyte i obrane marchewki zetrzeć na tarce o grubych oczkach.Imbir/mały kawałeczek/ pokroić w cieniutkie paseczki.Na patelni rozgrzać oliwę,wsypać marchewkę i lekko poddusić.Dodać miód,imbir, doprawić do smaku solą i dusić kilka minut.Marchewka powinna pozostać nadal jędrna.Wystudzić. Wycisnąć sok z pomarańczy,połączyć z marchewką i przełożyć do salaterki. Dodać owoc pomarańczy podzielony na małe cząstki. Marchewkę podawać schłodzoną.Dla wzmocnienia smaku można dodać odrobinę świeżo startego imbiru.
 Marchewka, pomarańcza i imbir
Lekko podduszona,ale chrupka,z dodatkiem pomarańczy i świeżo startego imbiru.

Tagi:

marchewka