gosiapiotrek23

gosiapiotrek23

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1000]

Marmurkowa babka (ciasto) z orzechami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Przepyszne ciasto marmurkowe z dodatkiem orzechów. Pięknie prezentuje się na stole. Polecam przepis.

Marmurkowa babka (ciasto) z orzechami

Składniki:

Marmurkowa babka (ciasto) z orzechami

 

Sposób przygotowania:

Marmurkowa babka (ciasto) z orzechami
Masło roztapiamy.

Do miski wsypujemy mąkę, proszek do pieczenia, cukier. Wlewamy mleko i masło. Mikserem mieszamy składniki do połączenia. Orzechy siekamy nożem. Wsypujemy do ciasta mieszamy. Ciasto dzielimy na dwie części. Do jednej wsypujemy kakao i dokładnie mieszamy.

Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Wlewamy jasne ciasto, następnie ciemne.

Ciasto pieczemy 50-60 minut (do suchego patyczka) w 180 stopniach.

Upieczone posypujemy cukrem pudrem.

Smacznego