Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1190]

Marynowane kotlety schabowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 4/5 głosów: 14

Dzięki marynowaniu mięso będzie kruche i o wiele smaczniejsze. Takie kotlety najbardziej smakują z ziemniaczkami i mizerią.

Marynowane kotlety schabowe Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Marynowane kotlety schabowe

 

Sposób przygotowania:

Marynowane kotlety schabowe
Mięso dokładnie myjemy i osuszamy. Wkładamy je do miski, dodajemy oliwę z oliwek oraz przyprawy. Mieszamy rękami tak, by mięso równomiernie było pokryte przyprawami.
Przykrywamy i wstawiamy na noc do lodówki, aby się zamarynowało. Rozbijamy kotlety tłuczkiem przez folię, a następnie panierujemy je w bułce, jajku (z dodatkiem pieprzu) i znów w bułce. 

Smażymy kotlety na rozgrzanym oleju i podajemy.  

 
Marynowane kotlety schabowe
Mięso nacieramy marynatą i odstawiamy na noc do lodówki
Marynowane kotlety schabowe
Rozbijamy mięso na kotlety przez folię spożywczą
Marynowane kotlety schabowe
Panierujemy mięso w bułce, jajku i znów w bułce
Marynowane kotlety schabowe
Smażymy kotlety na rozgrzanym tłuszczu obu stron

Tagi:

schab mięso