Zsa Zsa

Zsa Zsa

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 146]

Marynowane podgrzybki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Takie grzybki idealnie sprawdzają się jako samodzielna przystawka bądź składnik "koreczków." Polecam!

Marynowane podgrzybki Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Marynowane podgrzybki

 

Sposób przygotowania:

Marynowane podgrzybki
Grzyby oczyszczamy i myjemy na sitku zimną wodą.

Następnie gotujemy je w garnku 35 minut.

W międzyczasie przygotowujemy zalewę 3:5 ocet-woda + sól ( np. na 800 ml zalewy 1 łyżka.

Grzyby wkładamy do słoików z dodstkiem liścia laurowego, ziela angielskiego i pieprzu w kulkach.

Zalewamy wrzącą octową mieszaniną, zakręcamy i odstawismy do góry dnem.
Marynowane podgrzybki
Grzyby oczyszczamy i myjemy na sitku zimną wodą.
Marynowane podgrzybki
Następnie gotujemy je w garnku 35 minut.
Marynowane podgrzybki
rzyby wkładamy do słoików z dodstkiem liścia laurowego, ziela angielskiego i pieprzu w kulkach.