iskierka.ag

iskierka.ag

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 677]

Mascarpone z łososiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Taki gotowy serek mascarpone możemy kroić w plastry i podawać jako przekąskę. Można też kłaść na kanapki.

Mascarpone z łososiem

Składniki:

Mascarpone z łososiem

 

  • 50 dag serka mascarpone
  • łyżeczka żelatyny
  • posiekany mały pęczek szczypioru,
  • połowa strąka papryki czerwonej,
  • kilka plastrów wędzonego łososia,
  • szczypta soli

 

Sposób przygotowania:

Mascarpone z łososiem
Mascarpone dokładnie mieszamy na jednolitą masę ze szczypiorem, rozdrobnionym łososiem, drobno pokrojoną papryką oraz solą, dodajemy żelatynę rozpuszczoną w małej ilości wody, mieszamy, przekładamy do miseczki, wstawiamy do lodówki. Świetnie smakuje na kanapki, można nim smarować pieczywo zamiast masła.