katarzynka455

katarzynka455

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1375]

Maślaczki w panierce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 1/5 głosów: 1

Tak można przygotować też inne grzyby nie tylko maślaki. Dodatek cebuli sprawia że wyczuwalna jest w grzybach cebulowa nutka.

Maślaczki w panierce Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Maślaczki w panierce

 

Sposób przygotowania:

Maślaczki w panierce
Grzyby obieramy, szybko płuczemy i osączamy. Na patelni rozgrzewamy masło i kładziemy 2-3 dość grube krążki cebuli i grzyby. Dusimy ok 5 min, zdejmujemy z patelni( można na papierowy ręcznik). Grzyby przestudzamy i oprószamy(dosłownie) solą i pieprzem.

Jajka wybijamy i roztrzepujemy w miseczce. Grzyby panierujemy w bułce jajku i bułce albo tylko w jajku i bułce. Na patelnię dolewamy olej, dokładamy nowe krążki cebuli i grzyby które smażymy na rumiano.
Maślaczki w panierce
Uduszone z cebulką maślaki w panierce .