Di bloguje

Di bloguje

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1002]

Masło z pistacji i orzechów nerkowca

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
  • KALORIE: 300
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Takie masło jest przepyszne i ciężko powstrzymać się od wyjadania go prosto ze słoiczka. Idealne jako baza do różnych mas, kremów i sernika.

Masło z pistacji i orzechów nerkowca

Składniki:

Masło z pistacji i orzechów nerkowca

 

Sposób przygotowania:

Masło z pistacji i orzechów nerkowca

Przygotowanie masła:

Masło z pistacji i orzechów nerkowca
Masło można połączyć z różnymi dodatkami, np. białą czekoladą (roztopioną), masłem oraz doprawić do smaku.

Orzechy nerkowca można uprzednio namoczyć i odstawić na całą noc, ale bywa, że ten etap pomijam.

Następnie nerkowce oraz obrane pistacje umieścić w misie malaksera i miksować do momentu uzyskania jednolitej oraz maślanej konsystencji.
(Może to potrwać kilkanaście minut. Czasami zostawiam niewielkie kawałki orzeszków.)

Gotowe masło:

Masło z pistacji i orzechów nerkowca
Masło najlepiej przechowywać w słoiku/miseczce w w lodówce.

Gotowe masło umieścić w miseczce/słoiczki, a następnie całość wstawić do lodówki.