iwona3004

iwona3004

Szef Kuchni
[Przepisów: 74]

Matiasy pod czerwoną pierzynką

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Ten przepis nadaje się na wigilię jak również na przyjęcie jako zakąska.

Matiasy pod czerwoną pierzynką

Składniki:

Matiasy pod czerwoną pierzynką

 

  • 6-8 matiasów
  • 3 duże cebule
  • 5 łyżek koncentratu pomidorowego
  • pieprz mielony,papryka ostra mielona
  • odrobina oleju

Sposób przygotowania:

Matiasy pod czerwoną pierzynką
Matiasy moczyć przez 2 godziny,pokroić na mniejsze kawałki i ułożyć na półmisku.Na odrobinie oleju podsmażyć na złoto pokrojoną w półtalarki cebulę z dodatkiem pieprzu i papryki.Koncentrat pomidorowy rozcieńczyć gorącą wodą ok.3 łyżek i zalać cebulę na patelni,zagotować.Ostudzoną cebulę układamy na matiasach.Odstawiamy do lodówki na kilka godzin.SMACZNEGO!!!