Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1264]

Matiasy w zalewie słodko- kwaśnej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 11

Pyszne śledzie matiasy w słodko- kwaśnej zalewie. To doskonała przekąska na każdą imprezę. Warto je przygotować.

Matiasy w zalewie słodko- kwaśnej

Składniki:

Matiasy w zalewie słodko- kwaśnej

 

Sposób przygotowania:

Matiasy w zalewie słodko- kwaśnej
Matiasy moczę dobę we wodzie (3-4 razy zmieniam wodę na czystą). Następnie kroję je na mniejsze kawałki. Cebulę kroję w piórka. Wodę gotuję 5 minut razem z octem, cebulą, cukrem i przyprawami. Odstawiam do przestudzenia. Zimną zalewą zalewam pokrojone matiasy. Odstawiam na kilka godzin, aby się "przegryzły".