goofy9

goofy9

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1117]

Meksykańskie chili

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Cudownie pikantne, cudownie przepyszne danie :)

Meksykańskie chili

Składniki:

Meksykańskie chili

 

  • wołowina 1 1/2 kg
  • czerwona fasola 1 puszka
  • czosnek 4 ząbki
  • cebula 3 sztuki
  • pomidory 1 puszka
  • olej
  • kostka rosołowa wołowa 1 sztuka
  • kminek 1 łyżeczka
  • oregano 1 łyżeczka
  • ostra papryka w proszku 3 łyżeczki
  • papryka zielona 1 sztuka
  • papryka czerwona 1 sztuka
  • tabasco
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Meksykańskie chili
Mięso mielimy, podsmażamy na tłuszczu. Dodajemy do niego posiekaną cebulę, pokrojoną w paseczki paprykę oraz zmiażdżony czosnek. Na koniec dodajemy pomidory wraz z zalewą, osączoną fasolę i przyprawy. Danie zalewamy bulionem, dusimy pod przykryciem około 1 godzinę. Mieszamy dość często.

Tagi:

wołowina