zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2414]

Mielone kapuśniaczki

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Mielone z kapuścianą nutą.

Mielone kapuśniaczki

Składniki:

Mielone kapuśniaczki

 

  • 500g mięsa wieprzowego
  • 200g świeżej kapusty
  • 1 cebula
  • 2 jajka
  • 2 duże bułki
  • sól
  • pieprz
  • oliwa do smażenia
  • bułka tarta do panierowania

Sposób przygotowania:

Mielone kapuśniaczki
Mięso myjemy i mielimy razem z cebulą i kapustą. Bułki namaczamy i odciskamy, dodajemy do mięsa. Wbijamy jajka, doprawiamy do smaku, formujemy podłużne paluszki, panierujemy w bułce tartej i smażymy na oliwie. Podajemy z ziemniakami i surówką.